Hjælp til hælrevner og sprukne hæle

Hælrevner kan blive så dybe, at de går helt ned i den sunde hud. Læs her, hvad du kan gøre for at undgå hælrevner, og hvordan du kan behandle revner i hælene.

Hvorfor får man hælrevner?

Revner i huden på hælene kan opstå, hvis huden er meget tør og hård. Hård hud på fødderne er meget almindeligt, og især hælene er udsatte. Mange oplever, at huden på hælene bliver så hård og fortykket, at der opstår revner i huden. Hælrevner skyldes ofte uhensigtsmæssig belastning og stød på hælene, bl.a. når vi går, løber, eller står op i længere tid ad gangen. Vær opmærksom på, at hælene bliver udsat for ekstra stød, når du går i sko uden hælkappe. Det er også hårdt for huden på hælene, hvis du træder meget hårdt ned på dine hæle, når du går.

Læs videre og se, hvordan du slipper af med hælrevner og hvordan du kan modvirke, at der opstår sprækker og revner i hælene.

Behandling af hælrevner

Du kan afhjælpe sprukne hæle og mindre hælrevner ved at pleje huden et par gange om dagen med en hælcreme eller hælstift, f.eks. morgen og aften.

En god hælcreme kan blødgøre og pleje hård hud på hælene. Apotekets Hælcreme indeholder carbamid (urea), som virker opløsende på hudens hornlag, og aktive plejende ingredienser, som stimulerer cellefornyelsen i huden og styrker hudbarrieren, så huden kan holde bedre på fugten. En anden mulighed er at pleje, fugte og blødgøre huden med en hælstift. Apotekets Hælstift med carbamid er meget nem at påføre og fedter mindre end en creme.  

I nogle tilfælde kan det hjælpe at lægge et stødabsorberende indlæg i skoen. 

Dybe hælrevner kan kræve behandling hos en fodterapeut.

3 gode råd til at undgå revner i hælene

For at modvirke generende revner og sprækker i hælene kan du med fordel give dine fødder et øjebliks opmærksomhed hver dag. Her er 3 gode råd:

  • Smør dine nyvaskede fødder med fodcreme hver dag, så huden får tilført masser af fugt. En velplejet og smidig hud får ikke så let revner. Læs mere om daglig fodpleje her.
  • Hvis huden på hælene let bliver tør og fortykket, kan du smøre dine hæle med hælcreme én gang om dagen for at forebygge, at der opstår hælrevner.
  • Undgå så vidt muligt at gå i sko og sandaler uden hælkappe. Vælg gerne sko med gode, stødabsorberende såler eller læg stødabsorberende indlæg i dine sko.

 

 

 

Del artiklen: