Beskyt ørerne med ørepropper

I nogle tilfælde kan det være hensigtsmæssigt at bruge ørepropper. Apotekets udvalg af ørepropper dækker forskellige formål. Læs her, hvordan du bedst beskytter dine ører.

Der findes ørepropper til forskellige formål:

  • Vandtætte ørepropper til vandsport, svømning og badning
  • Trykudlignende ørepropper til flyrejser
  • Ørepropper som beskytter mod støj

Ørepropper til vandsport og badning

Det kan være ubehageligt at få vand i ørerne. Der findes forskellige slags vandtætte ørepropper, som forhindrer, at der trænger vand ind i ørerne, når man svømmer eller dyrker vandsport. Vandtætte ørepropper kan også bruges på badeferier.

Børn, som har fået lagt dræn i øret, kan med fordel bruge silikoneørepropper, som placeres i det ydre øre.

Ørepropper som udligner trykændringer

På flyrejser kan man opleve ubehag i ørerne på grund af trykændringer, især under start og landing. Nogle oplever også ubehag i ørene på togrejser. Der findes særlige trykregulerende ørepropper, der bidrager til at udligne trykforskelle, så ubehaget mindskes.

Lyddæmpende ørepropper

Støjskader kan føre til tinnitus og høretab, så det er vigtigt at beskytte ørerne mod skadelig støj, f.eks. ved rockkoncerter og havearbejde med støjende redskaber.

Lyddæmpende ørepropper lukker forstyrrende støj ude, når man har brug for ro, f.eks. til lektielæsning eller afslapning. Mange benytter desuden ørepropper for at få en uforstyrret nattesøvn.

Læs her, hvis du vil vide mere om, hvordan du kan beskytte dig mod høreskader.

Del artiklen: