8 mulige årsager til tørhed i skeden

Tørre slimhinder kan være til stor gene. Men hvorfor får man tørre slimhinder? Og hvordan kan man afhjælpe problemet?

Tørhed i skeden, hvad kan det skyldes?

Tørre slimhinder i skeden kan forekomme hos kvinder i alle aldre. Der kan være mange årsager til vaginal tørhed, bl.a.:

  • Overgangsalder med nedsat østrogenproduktion
  • Hormonforandringer efter fødsel og under amning
  • Medicinsk behandling
  • Strålebehandling
  • Kronisk sygdom
  • Stress
  • Overdreven brug af tamponer, bind og trusseindlæg
  • Bakteriel ubalance, som også kan være årsag til bl.a. svie og udflåd. Læs her, hvad du kan gøre for at opretholde intimområdets naturlige balance.

Gener ved vaginal tørhed

Ved tørre slimhinder i underlivet kan der udover tørhed opstå kløe, irritation, en brændende fornemmelse og ubehag/smerte ved samleje.

Når der opstår tørhed og irritation i huden og slimhinderne i intimområdet, får huden og slimhinderne mindre modstandskraft over for bakterier og andre påvirkninger udefra. Der er flere ting, du kan gøre for at afhjælpe generne og forebygge at de opstår igen. 

Styrk hudbarrieren

Når hudbarrieren er intakt, er den bedre i stand til at holde på den naturlige fugt i huden, og til at modstå ydre påvirkninger, der kan fremkalde irritation.

En vandafvisende intimbarrierecreme beskytter huden i intimområdet mod vand, urin m.m. Apotekets Lacto + intimbarrierecreme hjælper også med til at genoprette og opretholde hudens barrierefunktion. Barrierecremen indeholder intakte celler fra mælkesyrebakteriestammen Lactobacillus plantarum, som findes naturligt i hudens eget mikrobiom, hvor mælkesyrebakterierne har stor betydning for hudens naturlige balance.

Tilfør fugt

Det kan hjælpe på tørheden og mindske irritation at tilføre fugt til huden og slimhinderne.

Apotekets Intimgel 2-i-1 er specielt udviklet til vaginal tørhed og holder huden fugtet i mindst 8 timer. Samtidig beskytter den hudens/slimhindens naturlige barriere mod påvirkninger udefra. 

Intimgelen er vandbaseret, og kan også anvendes ved samleje sammen med kondom.

 

Del artiklen: