Find dit mest fertile tidspunkt

Se her, hvordan en ægløsningstest kan hjælpe dig med at finde frem til den mest fertile periode i din cyklus: tidspunktet for din ægløsning.

Apotekets Ægløsningstest hjælper dig til at forudsige ægløsningen, som er det tidspunkt i din menstruationscyklus, hvor du er mest frugtbar. Testen registrerer øgningen af et hormon i din urin, der er tegn på, at ægløsningen vil finde sted i løbet af de næste 24-48 timer. Det er i denne periode, du har størst chance for at blive gravid.

Hvornår skal du begynde at teste? Sådan finder du ud af det:

  • Find ud af, hvor lang din månedlige menstruationscyklus er. Tæl antallet af dage fra og med den dag, hvor du begynder at bløde, frem til dagen før starten på din næste menstruation.
  • Beregn den gennemsnitlige længde på din cyklus gennem de seneste måneder. Hvis din cyklus varer mellem 21 og 40 dage, kan du bruge skemaet i afsnittet "Hvornår skal jeg teste" nedenfor.
  • Find tallet for din cykluslængde i skemaet "Hvornår skal jeg teste" Det er det antal dage, du skal tælle frem fra din første menstruationsdag.
  • Notér første menstruationsdag i din kalender. Husk: Dag 1 er den dag, hvor du begynder at bløde.
  • Tæl Dag 1 med og tæl dig frem til det antal dage, som fremgår af skemaet. Derefter markerer du datoen i din kalender. Det er den dag, du skal begynde at teste.

Bemærk: Hvis din menstruationscyklus er uregelmæssig (varierer mere end et par dage hver måned), eller du er usikker på, hvor lang din cyklus er, kan du vælge den korteste cyklus, når du læser skemaet. Det kan betyde, at du kan komme til at teste i mere end 7 dage.

OBS! Hvis du tager Clomifencitrat, bør du teste på det tidspunkt, som lægen har anbefalet. Som regel skal du begynde 3 dage efter, at du har taget den sidste tablet.

Ægløsningstest hvornår?

Skema, der viser, hvornår du skal begynde at ægløsningsteste
Skema der viser ægløsningstidspunkt ud fra menstruationscyklus

Eksempel på menstruationscyklus og tidspunkt for ægløsningstest:

Din normale cyklus er 26 dage. Din sidste menstruation begyndte den 6. Skemaet ”Hvornår skal jeg teste” viser, at du skal tælle 9 dage frem fra den 6. Når du tæller 9 dage frem i kalenderen, kan du se, at du skal begynde at teste din urin den 14.”

Kalendereksempel:

Husk at tælle den første menstruationsdag som Dag 1