Vitaminer til ammende – hvilke vitaminer bør man tage, når man ammer?

Modermælk er den perfekte næring til dit barn i de første måneder. Din opmærksomhed er sikkert rettet mod barnet, men husk også din egen krops behov for vitaminer og andre næringsstoffer, imens du ammer.

Kost og vitaminer i forbindelse med amning

Når du ammer, forbrænder du mange flere kalorier end normalt, for det kræver noget ekstra af din krop at producere mælk til din baby. Dit barn skal nok få sin andel af vitaminer og mineraler, men du skal helst ikke selv komme i underskud af de vitaminer og mineraler, som får din krop til at fungere. Derfor har du brug for en varieret kost, så du får tilført de nødvendige mineraler og vitaminer i den periode, hvor du ammer. Det kan være en god idé at supplere med relevante kosttilskud.

223988 Apotekets Kosttilskud_AMNING_60stk

Hvilke kosttilskud kan man tage, når man ammer?

Apotekets Amning er et vegansk kosttilskud udviklet specielt til kvinder, der ammer. Sammen med en varieret kost bidrager Apotekets Amning til at skabe de rette betingelser for både dig selv og dit barn i ammeperioden.

Foruden folat og øvrige B-vitaminer indeholder amme-kosttilskuddet vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin E, vitamin K, forskellige mineraler og få udvalgte urter:

  • Fennikel, der støtter produktionen af modermælk og hjælper med til at bevare et sundt bryst under amning
  • Anis, der understøtter dannelsen af modermælk.

Sammensætningen af kosttilskuddet Apotekets Amning er afstemt med Fødevarestyrelsens vejledende værdier for maksimalt indhold af vitaminer og mineraler. Mængden af D-vitamin er dog tilpasset med hensyntagen til, at din baby også får de anbefalede daglige D-vitamindråber.

Vi anbefaler:

Tag også et tilskud af calcium (kalk) dagligt, hvis du ikke drikker/spiser mælkeprodukter. Den officielle anbefaling er, at du skal sørge for at få 500 mg calcium om dagen, når du ammer.

Du kan købe kosttilskud til dig og din baby på apoteket. Find dit nærmeste apotek.

 

 

 

 Del artiklen: