Hvordan kan man øge mælkeproduktionen, når man ammer?

Er der mælk nok? Får mit barn for lidt mælk? Kan jeg øge mælkeproduktionen? Som ny mor oplever du måske ind imellem at være fyldt af tanker om amning.

Modermælk til din baby

Modermælk er optimal næring til dit barn. Samtidig er den tætte kontakt under amningen vigtig for både mor og barn. Hvis det af en eller anden grund ikke er muligt at amme, kan barnet drikke fra flaske i stedet for. Du kan enten malke ud og give barnet modermælk på flaske eller give modermælkserstatning. Den nære kontakt har I stadig, når du sidder med barnet i favnen imens.

Som ny mor er du måske usikker på, om dit barn får nok mælk, når du ammer. Hvis dit barn trives, tager på i vægt og leverer både det ene og det andet i bleen, har du formentlig ingen grund til bekymring. Se her, hvordan du kan skabe de bedste betingelser for amningen.

Kan man stimulere mælkeproduktionen?

Mælkeproduktionen afhænger blandt andet af, hvor hyppigt du ammer. Hvis du gerne vil øge produktionen, kan du skrue op for antallet af amninger.

Sørg også for at spise sundt og drikke rigeligt med væske.

Du kan supplere din kost med et dagligt kosttilskud sammensat til kvinder, der ammer. Apotekets Amning indeholder bl.a. fennikel, der støtter produktionen af modermælk og hjælper med til at bevare et sundt bryst under amning samt anis, der understøtter dannelsen af modermælk.

 

 

 

Del artiklen: